min nya lägenhet!

Idag var jag och hämtade nyckeln till lägenheten, den är helt underbart fin! jag älskar den redan och jag vet att jag kommer trivas hur bra som helst! har hunnit köra dit lite grejor i bilen...sånt som är svårt eller för ömtåligt att packa i lastbilen på onsdag..

det här blir ett väldigt kort inlägg...jag måste snart sova för att jag kommer ha en stressig dag på jobbet imorgon. Börjar sju och slutar typ sju. efter det ska jag försöka få tag på målarfärg...heja..

god natt!

wohhoo!

Hemma hos mig är det nu ett totalt kaos av banankartonger och prylar överallt. för en vecka sen började jag packa ihop mina prylar för att se vad som är värt att ta med till nya lägenheten och om det fanns något att sälja. Jag har fått en as schysst lägenhet i Vällingby!

För ungefär 1 månad sen fick jag för mig att jag ville byta lägenhet. Jag började kolla lite på Stockholms bostadsförmedling, lade in en annons på blocket och kollade runt på olika bytar sajter. Självklart kom det in massor av förslag från folk som antagligen inte ens läst annonsen på blocket innan de skickade iväg ett svar. Nej, jag vill inte ha en fyra på 100 kvm för 10.000:- när jag har skrivit etta eller tvåa max 5000:- i annonsen! 

29:e maj stack jag och syrran iväg på en visning från bostadsförmedlingen. Vi kom dit och jag gillade stället som fan. Lite färg på köksluckor och väggar så skulle det bli skitbra! Eftersom jag hade plats nummer 10 i kön så var jag ju aningen nervös att någon annan ville ha detta kap precis som jag!! Jag frågade killen hur många som hade varit på visningen och han svarade '6 personer' en av dom hade plats 43 i kön. Jag var nöjd, jag sa till killen att vi ses när jag flyttar in. Innan 12.30 samma dag skulle man ha gett sitt svar och det blev ett självklart JA från min sida! 3 timmar senare ringde de och sa att jag fått stället! Så jävla grymt, men inte nog med det. Hyresvärden ringde och frågade om jag kunde tänka mig att flytta in efter den 15:e juni så att de kunde renovera hela lägenheten innan jag flyttade in. 'det är okej' sa jag med ett stort smile. Detta betyder då att jag bara behöver betala en halv dubbel hyra eftersom min lägnhet inte var uppsagd. Min nuvarande hyresvärd drog av en månad på uppsägningstiden. Man kan inte ha större tur än vad jag har haft. Helt renoverat med nya golv, väggar, köksluckor, kyl, frys och spis. Fan va najs! Det som är bra är också att det enda jag betalar är 60:- extra / månad för kyl och frys. Mohahaha!

Så...livet i banankartonger är helt överkommligt just nu..det här kommer bli hur bra som helst! I helgen ska jag och syrran packa de sista och meka isär sängen och kanske nån stor möbel. Micke ska fixa köket som han påbörjade för 1,5 år sen, när jag nyss flyttat in. (!?!). På onsdag och torsdag nästa vecka är jag ledig från jobbet så då blir det flytt. Problemet med att flytta på en onsdag är att ingen annan förutom syrran är ledig. Hon är ju mammaledig. Johan ville gärna hjälpa till och John är ju självklar, han som flyttar grejjor hela dagarna.

Jag funderar på om det är smidigast att ta in en städfirma efter flytten eller om jag ska gnida på allt helt själv. Jag har ju precis fått skattepengarna så en liten slant har jag ju över..hmm..

Om det är någon som jättegärna vill vara med och flytta så kan ni ringa... ;-)

RSS 2.0