tillbaka på jobbet efter semestern..

Det tog mig tre timmar att jobba ikapp det som jag inte gjort under dessa två veckor som jag har varit borta. Vad ska jag göra fram till augusti - september när det drar igång med konferenser igen? Självklart är det också strålande sol och 30 grader nu när jag sitter instängd igen. Inte för att jag är någon soldyrkare men ändå..

Drog i alla fall till Danmark..mycket har gjorts... Vi var på Legoland, gick på zoo, plaskade i ett inomhusbad, åkte båt, klättrade i lekborgar, åkte karuseller, åt glass, hoppade i vattenpölar, grillade i regnet..you name it..

Jag kommer väl ihåg första natten som vi spenderade på en camping i Barnarp, strax utanför Jönköping. Hela dagen var fin men på kvällen brakade helvetet lös..det spöregnade med blixt å dunder. Vi skulle gå till tältet efter att ha borstat tänderna, men fick istället ta skydd under ett tak utanför toaletterna. Med lite glädje tänkte jag att "det kan i alla fall inte bli sämre". Hmm..regnet fortsatte under de kommande dagarna. Till slut, efter 9 dagar, fick vi solsken under hela dagen och kvällen! det var vår näst sista dag i Danmark.

Nu ska inte jag låta allt för negativ..vi har ju haft otroligt kul under alla dagar!

Efter första natten i Barnarp åkte vi vidare till Danmark. Tanken var att inte åka så långt i Danmark första dagen men det blev så ändå. Vi hamnade i Sorö. ganska mysig camping med sjöutsikt från tältet. Synd bara att alla tältare fick ligga på en höjd, det blåste en hel del där. Getterna som fanns var en stor hit för ungarna.


   

På måndagen åkte vi vidare till Billund, det är där som Legoland ligger. Skitfin stor camping, många aktiviteter som t ex ridning, minifyrhjhulingar och det typiska som finns på alla danska campingar, hoppepude! Det fanns dessutom åsnor och hästar. Mycket fin camping, den rekommenderas! Vi hade en perfekt plats för vårt tält. Första dagen i Billund spenderades mest i lekparkerna och på hoppepuden. Ungarna var helt slut på tidiga kvällen.

   

Dag 2 hade vi planerat in Legoland. Det ligger på gångavstånd från campingen så vi var där tidigt. Det var mycket folk men ändå helt överkomligt! Vi hade mycket skoj under dagen (fastän man inte fick gå in å leka med legot som var uppbyggt). Många åkattraktioner blev det! Det fanns en hel del imponerande legobyggen. Ungarnas sminkningar var också en hit! Vem blir inte rädd när den gröna draken kommer springande och fräser mot en.. :-)

      

                    

        

   

De följande tre dagarna spenderade vi i Ribe. Första dagen gick vi i byn och glodde runt i affärer, åt lunch och kollade på gamla sneda hus. Dag två hamnade vi på ett zoo i Lintrup, litet med några ovanliga rackare i bur. Tapir är väl ett märkligt djur?! Det ösregnade under natten men vi överlevde. Kommande dag drog vi till Ribes simhall. De hade en perfekt 3 decimeters pool för Eskil och han stormtrivdes! Vera fick åka vattenrutchkana med både mig och syrran. efter badet åkte vi vidare till Fyn, vi hamnade på en camping som hette Blommenslyst. Liten mysig camping runt en sjö. Hon som hade campingen gjorde allting själv..kartan över campingen, skyltar, alla väggar vid disk, toa å dusch var målade i olika roliga färger. Hela färgskalan fanns med. Hon hade någon slags kärlek till trädgårdstomtar också, för de fanns överallt. Vi åkte till ett lekland den andra dagen. Det var bollhav med gångar och tunnlar. Mycket populärt! Efter att ha snurrat runt på Fyn i två dagar så åkte vi till Köge och träffade farsan och Ulla, Första dagen var också deras polare från Strängnäs där. Ungarna var överförtjusta efter som de inte har träffat morfar sen julafton. Vi softade på campingen, äntligen var det sol, fast det blåste en del. Vi gjorde stan och shoppade lite. På tisdagen fyllde jag år och vi spenderade hela dagen i byn. På kvällen grillade vi Mars-Mallows. till och med farsan och Ulla käkade, det hade jag aldrig trott! På onsdagen åkte vi vidare. Det var dags för Sverige igen. Vi åkte till Bergkvara strax söder om Kalmar. Syrran å John har ett hus där. Vi packade ur lite grejer och ungarna fick genast ett bad av sin farmor. Väldigt lugnt och fint ställe.

Vid halv nio drog jag vidare själv, målet var Jönköping. Jag pratade med en kompis och jag kunde sova hos honom. Underbart att sova i en säng efter tio dagar i tält!! Det var ganska fin solnedgång den kvällen...··torsdag till söndag spenderades i Jönköping, jag spenderade två dagar med att shoppa på A6 och att hänga med Linda, Zacke och Marianne på bilteknik. Det är ju inte allt för ofta man träffar Jönköpingsborna. Älskar den staden. Självklart blev det några besök på Alcamo också!! på lördagen åkte vi till Tylösand och solade å badade. Jag brände knäna på en manet för första gången. såg den aldrig, men det kändes ett bra tag efteråt. Det var en bra bit att åka men vi hade väldigt kul! På kvällen blev det utgång i Jkpg, tror vi var ute i en och en halv timme och den mesta tiden gick till att knalla runt stan. Vi han i alla fall med en cider på Harrys. Sista dagen var jag å Linda på A6 en snabbis, jag lyckades hitta nya dojjor det sved lite att köpa dom eftersom jag på fredagen köpte ett par jeans för 1200 spänn.

 

efter en kul, regning, lugn, stressig, rolig, solig semester som jag är väldigt nöjd med så var det dags för hemfärd. Gick bra hela vägen och nu är alla grejer tillbaka på sin rätta plats. Bilen är tömd och ren och jag är tillbaka på jobbet..





RSS 2.0