jököping och bilsportmässan!

En impulsgrej kom springande i torsdags eftermiddag! Angelica ringde och vi snackade om vad vi skulle göra under påsk.
- Ska vi ta en roadtrip till Jönköping och gå på bilsportmässan? Ja... varför inte.. sagt och gjort... fredag morgon var vi på väg.. det tog en timme till Södertälje i värsta snökaoset men efter det flöt det på hyfsat. Det tog nog 4 timmar ner, men kul hade vi! Det var första gången som jag och Angee åkte på roadtrip! Vi åkte förbi Elmia och sen till Alcamo, eftersom jag hade pratat med Emil innan så åkte vi dit och vi skulle slagga där över natten. på kvällen hade team insane racing hyrt nederdelen av Harrys och det var där jag och Angee gjorde vår entré, vissa stod och gapade och pekade när dom såg oss! Surprise!! Vi hade en kul kväll med allt vad det innebär, t.ex. liveband och efter ett tag fick man såklart det där sköna ruset av alkoholen.

Lördag morgon vaknade jag självklart vid sextiden, lite bakis och aningen seg i huvudet, men jag lyckades somna om och var lite piggare nästa gång jag vaknade. Vi tog en lång frukost hos Emil och på eftermiddagen gick jag och Angee på mässan. Det blev många bilder men jag kände inte att det var någon "wow-känsla". Visst fanns det en del coola bilar men jag var mer imponerad förra året. En schysst Impreza fanns dock, men den var ju med förra året också. Efter mässan drog vi vidare hem till Zacke och Linda, vi degade i soffan och köpte käk från Alcamo igen! Senare på kvällen var vi ute med insanebussen, snurrade runt Jönköping ett antal varv och sen hem vid två på natten. Vi skulle slagga i barnens rum så jag fick ligga överst i våningsängen, hähä! Högt! morgonen efter vaknade jag och ropade 'Linda, vakna nu, vi ska köpa frukost på Alcamo', men hon hörde inte. När hon väl vaknat så försökte hon övertala mig att vi skulle köpa käk på ett annat ställe... jag satt och drömde om salladerna och gick sen med på att testa nåt nytt..hmm..tur för henne att jag blev nöjd!! :-) efter käket åkte vi ner till bilteknik och zacke skulle kolla vad som var fel på min bil. han gjorde en felsökning och allt möjligt kom upp, dessutom var det hål på en slang, det är därför den fuckar sig när jag kör i köer. Utöver det så är även vänster bromskrans av på framhjulet... suck! När bilen hade hissats ner igen så var det dags för oss att dra, vi åkte 14:20 och satte genast igång med ett race mot en Mazda rx-8 på väg mot stockholm. Fick tummen upp av killen som körde, jag är väl lite kaxigare i trafiken nu...
tre timmar senare var vi hemma och jag segade framför teven hela kvällen..

Tack till alla som var med under helgen!

bilder kommer!


just nu...

måste bara uppdatera en snabbis...just nu sitter jag i Jönköping, jag och Angee åkte hit idag och vi sover hos en kompis till mig. vi ska ut på krogen senare och imorgon ska vi gå på bilmässan på elmia!! Det kommer bli en grym kväll då jag vet att ca 20 av mina polare är i stan också, ingen av dom vet att jag är här. Så kul!! Vi har dessutom haft en rolig roadtrip på väg hit, love ya Angee!

love!

tungpiercingen

En liten grej som hänt, som jag har funderat på nu i några dagar är att jag inte längre har någon tungpiercing. Jag diskuterade det med en vän och jag frågade mig själv om/när man blir för gammal att ha en. Det resulterade i att jag tog ur piercingen och nu...några dagar senare har hålet växt igen. Det känns väldigt konstigt, varje gång jag borstar tänderna får jag en sån 'ja just de' känsla. Dessutom finns det tillfällen då jag sitter med tungan upp och ner i munnen...men ingen piercing är där.. Jag fick piercingen i 18 års present av några polare, sen dess har jag haft den där.

vad tycker ni?

blir man en dag för gammal för piercingar?

Jag

Så här är det...


1.       Jag bokade en tid hos Bilia för reparation det blev den 26/3.

2.       Jag kom sent till jobbet i morse på grund av skitbilen.

3.       Jag har under två dagar hört av mig till Jonas men inte fått några som helst svar.

4.       Jag har precis fått reda på att vi jobbar halvdag imorgon, en bra grej!

5.       Jag tycker att det är ett perfekt tillfälle att åka till Värmland imorgon eftersom det är långhelg och halvdag.

6.       Jag gick tidigare från jobbet igår för att kunna ta mig hem med min skitbil innan köerna.

7.       Jag har ingenting att rapportera till min chef denna vecka... vi har alltså inte jobbat nånting...

8.       Jag har inte tagit en enda cigg sen i måndags kväll, det börjar kännas rejält nu..

9.       Jag funderar på om jag är allergisk mot äpplen... det kliar i munnen efter att jag ätit det..

10.    Jag färgade håret igår.

11.    Jag har inte en aning om vad jag ska göra under påsken om jag inte åker till Värmland.


Varför går ingenting så som jag vill att det ska gå?


fin bil..kom igen..lugn och fin nu..

Ni skulle ha sett mig igår.. fan va jobbigt. Så här var det..

Jag åkte från jobbet vid fyra.. kom ut på motorvägen och körde förbi Järva krog.. där började bilkön, jag bromsade in och det stod helt stilla.. bilen började puttra å hacka å spotta å skaka.. sen dog den. på en millisekund tänkte jag helvete, det här händer inte! Jag försökte starta bilen igen men den ville bara inte.. fasiken.. jag kände hur jag började svettas under armarna...bilen bakom började tuta och jag satte genast igång med att skrika fula ord till slipsnissen, han hade blivit rädd om han hörde mig! Efter någon minut startade bilen igen.. jag kände att den skulle dö igen om jag släppte gasen...inte lätt när kön framför står helt stilla. Lyckades ta mig över till höger körfält och sen ut i väggrenen. Stod med varningsblinkers på, det vräkte ner snö och rutorna immade igen direkt. Ringde min självklara livräddare för såna situationer..-hej pappa, jag står med varningsblinkers på motorvägen, vad ska jag göra? Farsan kunde inte hjälpa till, han var i Bollmora utan bil. Tipset jag fick var att åka så långt jag kunde...jo tjena..jag fick i alla fall igång bilen igen..den lät väl lite bättre..åkte ut över heldragen linje och placerade mig i ledet igen..som min systerson alltid säger när det står stilla..ÅK! Den gick inte riktigt som den brukar..men, jag klarade mig hela vägen ut till Västerhaninge (?) där jag skulle möta upp Johan för att byta tändstift. Eftersom han är den perfekta lyssnaren så fick han en uppdatering om lite som pågår i mitt liv. Efter det lyckades jag ta mig hela vägen hem till Högdalen, kom hem, duschade, åt en banan och ett äpple och somnade till klockan nio. Jag va helt slut, det är väl lantluften från helgen som har satt sina spår. Jag vaknade i morse, kvart i fem och jättepigg och det var typ 5-7 cm snö ute. Det var bara till att gå upp och skotta rent bilen.. Det ska bli spännande och se om jag tar mig hem idag efter jobbet.. jag tänkte lämna in bilen på verkstan, men det blir i så fall efter påskhelgen..

*hoppar å vinkar*


hagforshelgen

Då är det måndag igen då.. är det inte alltid måndag?? fasiken..man blir ju lack asså!
jaja... hur som helst... ni vill väl höra om helgen..

Jag tar det från början..


Åkte i torsdags men kom inte iväg förrän 16.30 från jobbet. Den här gången åkte jag via Enköping-Västerås istället för Strängnäs-Eskilstuna. Det var en seg jäkla väg... bara rakt fram hela tiden.. och folk låg i vänsterfilen å fis-körde, men det är ju någon mil kortare. Jag kom ganska långt innan det blev mörkt, det var ju skönt, men istället så regnade det halva vägen. Den första halvan var det mycket trafik och jag tog det ganska lugnt, kan ni dessutom förstå att jag inte svängde in på den enorma godisaffären i Enköping? Jag kommer säkert att stanna till där nästa gång.. När jag svängde av mot Karlskoga var det mörkt ute och inte alls mycket trafik, skönt! Andra halvan är alltid skönast att köra.. visst, det är ju mörkt då, men jag gillar ju att köra långt! varför är inte jag lastbilschaufför som sitter och kör mellan Sverige och Tyskland eller nåt? Det skulle ju passa mig perfekt! jag var i alla fall framme 20.45. När jag pratade med Jonas tidigare på dan så kom vi fram till att han skulle kolla på hockey hos någon polare, så han skulle komma senare. Då kan jag duscha, dricka te och ta det lite lugnt när jag kommer då, sa jag. Jo visst... När jag klev ur bilen så hörde jag hans hundar som satt och ylade och skällde, det tog mig en kvart innan jag fick tyst på allihopa.. efter det fick jag dock den efterlängtade duschen och när jag var klar stod Jonas innanför dörren! Vi har inte sysslat med någonting i helgen, jag tycker att det har varit väldigt lugnt och skönt, Jonas däremot har varit rastlös. Han är ju inte som jag.. som kan stå och glo på stjärnorna tills man får nackspärr, eller sitta med en tekopp och titta rakt in i mörkret i skogen. Jag kan lova att det är ett extremt lugn då! Det är mitt favorit-lugn, titta på stjärnorna i ensamheten och komma på jätteknäppa eller jättebra idéer!
I lördags kväll kollade vi på melodifestivalen, fel låt vann!! Efter det gjorde vi nåt som jag väntat på länge... spanade efter räven! vi gick upp, släckte alla lampor, fram med kikare och bössa! Det var spännande! Jag försökte sitta knäpptyst och blixtstilla, tror att jag klarade mig ganska bra. Efter ett tag var Jonas uttråkad så han lät mig sitta själv å kika..hähä! ganska mäktigt, det skulle ju göras på riktigt den här gången! efter en halvtimmes spanande hade jag jäkligt ont i baken och ögonen var torra som russin, men vem kom plötsligt springande? Räven! Jag var tok- exalterad! Jag kollade en extra gång så det faktiskt va räven, sen viskade jag till Jonas att han var där. Han stod upp väldigt snabbt och jag dök ner på knä på golvet med kikaren i högsta hugg. Allt gick väldigt snabbt, PANG, och jag dök med ren reflex ännu längre ner på golvet och sen snabbt upp igen när jag insåg att skjutandet var klart. Jag försökte se räven igen men det gick åt helsike.. Jonas tog över och efter det sprang vi ut för att hämta den... synd bara att det inte var någon snö ute. Jag fick nämligen lära mig då att en räv springer iväg även om den blir skjuten, aningen svårt att försöka hitta den där rackaren. Eftersom det var mitt i natten och det var kolsvart så gav vi upp efter ett tag. Är dock ganska säker på att han har gått och hämtat den nu.. Iofs ville inte jag att räven skulle skjutas... jag ville ju bara se honom.. han va fin! Jag måste definitivt göra om det där! På natten drömde jag att jag var någon slags prickskytt som låg i skogen å spanade.. undrar varför?? ;-) 
På söndagen satt vi utanför i solen och jag drack te hela tiden. Vi gjorde käk och va ute med hundarna. 15.40 åkte jag därifrån, det blev en snabb resa, kom hem 19.10. Slog mitt eget rekord.





image22




jobb, värmland och bil

Nu var det ett tag sen jag skrev nåt.. Jag har enorma problem med datorn hemma, har fått en jäkla massa virus i den och tipset som jag har fått är att installera om Windows.. it sucks! Hur som helst så sitter jag på jobbet och bloggar nu, får väl hoppas på att ingen upptäcker det, jag måste ju skriva vad som händer!

Igår hade vi mycket att göra på jobbet, hur kul som helst! kunderna var extremt nöjda och tre personer började av någon anledning sjunga den där 'Ingelalåten' och applådera... (?) I situationen var det väldigt pinsamt...ni skulle ha skrattat ihjäl er om ni var med.. Det var i alla fall full rulle hela dagen och jag sprang fram och tillbaka mellan konferensen och caféet, det var ett enormt tryck i caféet eftersom alla dessa konferensgäster inte hade bokat någon förtäring. Vi hade cirka 2000 extra konferensgäster. Nog om jobbet!

Idag har jag en hel del att göra efter jobbet. Jag ska tanka, kolla luften, städa ur bilen, tvätta, packa, diska och helst få undan kartongerna från föräldrarnas källare som står i min lägenhet. Allt detta ska göras idag, eftersom jag imorgon åker till Värmland direkt efter jobbet. jag ska försöka att smita lite tidigare, men vi har en stor beställning i morgon så det kanske inte går. Den här gången tänker jag inte acceptera stillastående kö i 45 minuter!!! Någon som vet hur vädret ser ut i Värmland nu? Är det blaskigt ute eller är det torrt? Hoppas att det inte är dåligt väder när jag ska åka i alla fall, det är jobbigt att köra när man inte har bra sikt. På tal om bil...något är fel med den...nästan varje gång jag startar bilen så står den och vibrerar...alltså...hela bilen vibrerar.. jätte konstigt. igår när jag skulle åka från jobbet så gjorde den precis som den brukar och då gasade jag till lite grann...vad tror ni händer...den dog! seriöst..jag har inte råd att laga bilen, kan det vara tändstiften eller? tips?

jobb...

*vinka*


min helg

Okej, så här var det. I fredags morse bestämde jag och Jonas att jag skulle komma upp till honom samma helg. Jag gick tidigare från jobbet för att slippa köra hela sträckan i mörker. Tjugo över tre åkte jag från jobbet för att ta mig hem och packa, jag kom ut på motorvägen vid kista och vad tror ni jag ser? Bilkö, utav bara faan! I 45 minuter hade jag bilen avstängd. Det var tydligen en lastbil som brann 2,5 km längre fram. Hur som helst, jag var hemma 16:59 och tänkte "max en timme, sen måste jag dra", mycket riktigt, exakt en timme senare hade jag packat, duschat, sminkat mig och fixat håret, tankat full tank, kollat oljan och luften i däcken, slängt alla sopor som fanns i bilen och samtidigt köpt en redbull, 17:59 åkte jag från macken. Det blev en ganska kul resa, fastän jag var själv (jag tycker iofs bäst om att åka själv). Var ju på väg till något som jag såg fram emot och då är man väl glad hela tiden. Det rullade på bra hela vägen, fast vid Arboga blev jag osäker precis som förra gången. Det står "Örebro" både till höger och rakt fram. Jag körde två varv i rondellen innan jag kom på att jag inte kom ihåg vägen. Snabbt in på macken och kollade kartan, hmm..? va sjutton... jag blev väl inte klokare av det.. bestämde mig direkt för att ringa till Johan, han hittar ju överallt. "Ta höger" sa han och jag hamnade ju rätt..så klart. Tack Johan! Resten av resan efter det gick bra, ringde några gånger till Jonas så han kunde säga vad jag skulle fortsätta köra mot, när jag kom fram till någon byhåla och skulle fortsätta vidare. Det är lite tricky att kolla i kartan samtidigt som man kör och jag kan absolut inte tänka mig att stanna till! Det var torr asfalt hela vägen men när jag var 5 mil från Hagfors, började det regna och snöa. Typiskt, ingen sikt, men jag var ju nästan framme. Väl i Hagfors så kände jag faktiskt igen mig, den ni! Mohahaha!! Kom fram 21:45 och kunde tyvärr inte se en enda stjärna på himlen. Vi gick in och jag gick rakt in i en vägg. En vägg av värme! Herregud! Dom hade satt igång en brasa lite tidigare och det var grymt varmt i vardagsrummet! Vi gjorde i stort sett ingenting den kvällen, drack te och sen var det sängen man längtade efter.

På lördagen vaknade vi 08:15 eftersom jag inte hade stängt av mitt alarm på mobiltelefonen. Hoppsan, flå´t, det va inte meningen.. Men det var bara till att gå upp! Fick en smarrig värmlandsfrulle (likadan frukost som hemma, fast man äter den i Värmland). Vi hade inte så mycket för oss under dagen, så jag försökte lära känna Elin lite och jag tror att det gick ganska bra, hoppas det i alla fall. Senare kom en av Jonas polare dit och vi satt å snackade och drack alkohol. Det var kul, han var nästan från Stockholm. Fick en älgmiddag som var kanongod och tydligen hade han skjutit älgen själv (har människan inget hjärta över huvudtaget eller?). Eftersom det var dåligt väder så höll vi oss inne hela kvällen, melodifestivalen på teve, brasan tänd och jag fick en tekopp i handen så jag var nöjd. Vi gick till sängs tidigt och jag somnade tydligen först.

Söndag morgon kom fort. Elin vaknade tidigt och skulle sen iväg till sin mamma så vi gick upp och åt värmlandsfrulle igen, mums! Frukost är bäst! Jag och Jonas kollade på Mexico-rallyt på teve, spännande! Sen åkte vi in till Hagfors och köpte pizza, jag funderar på hur en sån liten byhåla kan ha typ 4 pizzerior?? Går alla pizzeriorna runt eller? Hur som helst så hade vi en hemmakväll med pizza, film, godis och te. Jag försökte mig också på ett försök att se rävar i kikare men det gick åt helsike, jag gjorde tydligen fel..? Däremot så såg man stjärnorna väldigt tydligt den kvällen, det var underbart!

På måndagen råkade jag väcka Jonas tidigt igen, hade glömt jobblarmet som ringer 05:15. Jag vaknade inte men han kunde självklart inte somna om, så han var mycket glad när jag vaknade 3 timmar senare. Det blev en skön softardag, vi var ute med hans hundar i skogen, jag fick ta insane-taxen som skulle springa först hela tiden. När vi kom tillbaka satt jag i solen med en tekopp (såklart), sen åkte vi och köpte pizza igen. Det var en solig dag och jag trivdes rejält. En riktigt disgusting grej var dock att jag så snällt fick hjälpa till med att bära "inälvsbaljan" till rävåteln (<--Sveriges knäppaste ord). Jag lovar att jag aldrig känt en äckligare lukt! Fy satan va det stank! Efter detta och efter myset i solen så var det ändå dags att åka hem. För mig var det jobbigt att säga hej då, vet inte hur det var för honom, han är svårläst. Får väl se om han hör av sig igen.. Resan hem gick bra, åkte 14:50, stannade i Filipstad och kollade på kartan sen åkte jag hela vägen. Var hemma 18:40, hoppade in i duschen direkt och sen somnade jag.



Vad tror ni? Vad tycker ni?


 


RSS 2.0